Verhaal Annette

Begin dit jaar keek ik in de spiegel. Ik wende gelijk mijn hoofd af, wat ik zag beviel mij helemaal Annette foto voorniet. Na een moeilijke periode in mijn leven waren de kilo’s eraan gevlogen. De energie was uit mijn lijf en ik had nergens geen zin meer in. Ik zag er niet uit! Dit moest veranderen.

Via, via kwam ik aan het telefoonnummer van Astrid. Nadat ik alle moed bij elkaar geraapt had, heb ik haar gebeld en een afspraak gemaakt. Wat gespannen en zenuwachtig ging ik naar haar toe, maar het gesprek viel 100% mee. Astrid was/is niet iemand die met een vingertje in de lucht staat te zwaaien en zegt foei, dit mag je niet meer, dat doe je niet goed. Integendeel, het was een goed gesprek en ik voelde mij gelijk op mijn gemak. Ze legde haar manier van werken uit, gaf mij tips en wees mij erop dat als ik resultaat wilde halen ik hier zelf voor aan de slag moest. “De knop moest om” Toen ik in dat gesprek te horen kreeg wat ik allemaal mocht eten had ik echt zoiets: en hier ga ik van afvallen? Pindakaas, muisjes, roomboter, dressings met mayonaise, pasta. Het zijn zomaar een paar voorbeelden die je “gewoon” mag eten. Daarnaast mag je iedere week nog dingen kiezen uit een extra lijst zoals een glas wijn, chocoladereepjes, klein stukje taart etc. Ik stond echt versteld en vond het geen “strafdieet”. Ik kreeg mijn eerste weeklijst mee. Ideaal, ik wist precies wat ik moest eten als ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Daarnaast nog iedere dag 2 liter water en minimaal een half uur beweging. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Ik ben geen sterrenkok maar met de goede beschrijving van de relatief eenvoudige recepten toverde ik heerlijke dingen op tafel. Ik moet wel bekennen dat ik de eerste weken moeite had om al het eten op te krijgen. Wat was het af en toe veel. Ik had soms het gevoel dat ik op “ploffen” stond. Maar het leuke was dat ik iedere week als ik op “controle” kwam bij Astrid, nog afgevallen was ook. Iedere week gingen er een paar ons af ook al was ik uit eten geweest, had ik gegourmet of gebarbecued.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa 10 weken waren de eerste 10 kilo’s eraf. Ik voelde mijzelf al veel beter in mijn vel zitten, was energieker, fitter en ging elke dag naar buiten om mijn rondje te wandelen. Ik kreeg weer zin om dingen te ondernemen. De wekelijkse gesprekjes met Astrid waren ook geweldig. Ik kon er mijn hart luchten, kreeg tips om met bepaalde dingen om te gaan. Als ik even niet lekker in mijn vel zat, pepte zij mij weer op, allemaal heel positief en stimulerend.

De zomer was op een gegeven moment in aantocht en daar zag ik wel tegenop. Vakantie, weekendjes weg etc. maar met behulp van de weeklijstjes lukte het mij heel goed om deze periodes door te komen. Ik wist inmiddels waar ik op moest letten en was zelfs nog afgevallen na de zomervakantie.

Nu, na ruim 9 maanden bezig te zijn, ben ik bijna 30 kilo afgevallen. Ik voel me heerlijk, kan weer leuke kleren aan, voel me fitter en energieker dan dat ik in tijden heb gedaan. Als ik nu in de spiegel kijk, word ik blij en gelukkig. En als ik terugkijk op de afgelopen periode, moet ik zeggen dat het afvallen heel gemakkelijk is gegaan. Natuurlijk moet je er dingen voor doen en laten, maar je krijgt er heel veel voor terug. Op deze manier op dieet is echt geweldig!