Verhaal Ellen

Ellen foto voorJarenlang gejojood, ieder dieet dat langs kwam wel geprobeerd. Sommige met succes, maar altijd weer viel ik terug in mijn oude snaai gewoonte. Ik ben een echte zoetekauw en tijdens mijn vele jaren als bakkersvrouw stond ik echt letterlijk de hele dag tussen alle verleidingen in. Dacht zo vaak ‘eentje nog en daarna is het klaar’. Ik wist heel goed dat het niet goed voor mijn lijf was. Frustrerend, de meeste zaken in m’n leven heb ik onder controle, maar zoiets banaals als zoetigheid in je mond stoppen daar kon ik niet mee ophouden. Het is uiteindelijk toch een verslaving, één koekje, één chocolaatje lukt niet. Ik rust niet voor het pak leeg is.

Nadat ik een echt dieptepunt (eigenlijk hoogtepunt) op de weegschaal had bereikt, we inmiddels de bakkerij hadden verkocht, heb ik contact opgenomen met Astrid.

Het staat me nog helder voor de geest, het was midden in de zomer en Astrid had in die periode vakantie ‘zodra ik een plekje vrij heb bel ik je voor een afspraak’ was haar reactie. Weer uitstel voor mij en nog even extra van alle lekkernijen genoten.

Tja en daar rijd je dan op de fiets, mijn eerste vakantiedag in september, op weg voor een koffiestop met een appelpunt ging mijn telefoon en belde Astrid. Dacht toen ‘Niet juist nu Astrid, dat heb ik weer’, een fractie van een seconde twijfelde ik, maar heb ja gezegd.

Na een eerste gesprek de volgende dag met Astrid, wat weeklijsten mee, ben ik nog niet helemaal serieus aan de gang gegaan. Het was tenslotte vakantie. Die eerste appelpunt na het telefoontje heb ik niet genomen. De andere vakantiedagen telkens de meest gunstige keuze qua eten gemaakt, veel gefietst en gewandeld en na 14 dagen gaf de weegschaal al een paar kilo minder aan!

Daarna echt aan de gang met de voedingsadviezen van Astrid en het ging prima. De 25 kilo’s verdwenen gestaag. Door Astrid heb ik geleerd dat je juist veel moet eten om aan alle calorierijke, ongezonde, niets toevoegende lekkernijen weerstand te kunnen bieden. En als je dan iets neemt, kies dan voor het ‘echte lekkere’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu ben ik ruim 2 jaar verder, een periode volstond 1 x per maand controle om op gewicht te blijven. Vorig jaar winter zat er toch ineens (nou ja, ineens…, alles blijft natuurlijk erg lekker) 4 kilo aan en ben ik weer wekelijks op controle gegaan om het niet verder uit de hand te laten lopen. Die 4 kilo er weer af krijgen kostte mij nu erg veel moeite, iedere sociale happening wordt met eten gevierd. En tja, ik vind nog steeds alles erg lekker, maar inmiddels heb ik wel de balans gevonden om iedere keer weer het gezonde patroon op te pakken en zit ik weer op mijn gewenste gewicht. Vinger aan de pols blijft geboden!

Voor iedereen die met ditzelfde probleem worstelt! Pak jezelf bij elkaar en zet de stap naar een gezonder gewicht. Je voelt je zoveel lekkerder, zelfverzekerder en actiever.

Nu, na al die jaren, is de knop om. Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar dankzij de goede adviezen, begeleiding en het steuntje in de rug van Astrid lukt het mij om mijn gewicht gelijk te houden; TOP!